*** Водещите вечерни новини на 25 май ***   Президентът на Украйна

...
*** Водещите вечерни новини на 25 май ***
 
Президентът на Украйна
Коментари Харесай

Водещите новини! Украйна няма да се откаже от територия, за да спре войната. Петков: Заедно ще постигнем независимост

*** Водещите вечерни вести на 25 май ***

 

Президентът на Украйна Володимир Зеленски сподели, че страната му няма да се отхвърля от територия в подмяна на преустановяване на съветската инвазия, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

В свое изявление по видеовръзка на " украинска закуска " на срещата на Световния стопански конгрес в Давос Зеленски сподели, че не има вяра, че президентът на Русия Владимир Путин изцяло схваща какво се случва в Украйна.

***

„ С огорчение ви оповестяваме, че майсторът на спорта и първенец на Украйна Олех Прудки почина в борба с съветските окупатори. Федерацията по бокс изрича съболезнования мс фамилията му ", написа в известие на спортната организация.

***

***

Руските въоръжени сили не са прибрали телата на свои военни, отстъпвайки от региона на Киев, съобщи Би Би Си.

„ Най-малко 10 от телата са на военни от съветската войска. За това приказват облеклата, с които са били облечени, персонални движимости и документи за идентичност ", сподели представителят на украинските управляващи полковник Володимир Лямзин. Той уточни, че един боец най-вероятно е бил погубен от своите.

***

***

Можем да бъдем оптимисти за идващото десетилетие, в случай че вземем поради поуките от миналите 10 години.

Премиерът Петков уточни, че в годините обратно не са направени задоволително стратегически стъпки, които да не разрешат повишаването на зависимостта на Европа от съветския газ и които да противодействат на хибридните офанзиви. По въпросите на сигурността и защитата също е липсвало задоволително стратегическо мислене по отношение на логистиката по източния фланг.

***

„ Дори след закриването на спецправосъдието делата ще продължат да се гледат с правилото за несменяемост, с цел да не се върнат в начална фаза “, увери министър Йорданова.

***

Задържаният за незаконното гробище в с. Клисура – Георги от с. Иваняне, желал на околните на заровените по 1000 лева, с цел да извърши кремация. След месец в реалност изпращал урни, които съдържали пепел, оповестиха от държавното обвиняване.

От прокуратурата оповестиха, че в региона е открит плитък гроб с тленните остатъци на 3 лица, а изпод – още четири други. Труповете са на три дами и четирима мъже. Аутопсиите към този момент са осъществени, като е открита самоличността на едно от умрелите лица. Разследващите са се свързали и с негови родственици.

***

Поройни дъждове, съпроводени от градушка предизвикаха огромни вреди в доспатското село Змеица.

Няколко постройки са потърпевши, както и 12 подпорни стени, съобщи bTV.

***

Писателят и стихотворец Георги Господинов е препоръчан за Нобелова премия за литература, оповестява порталът " Аз Чета ", цитирайки българския ПЕН център.

Предложението е подписано от председателката Здравка Евтимова. Кандидатурата на България е изпратена още преди няколко месеца, само че досега няма отговор от Шведския нобелов комитет.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР